Zdravím všechny členy fóra. Už jsem se tady prezentoval se svou 300ZX, ale ne s 240Z, kterou jsem pořídil na konci roku 2019. Je to modelová rok 1973 s automatem v barvě 110 Red (oranžově červená (-:). Koupil jsem ji s tím, že se na ní udělá jen lehká kosmetika laku, servis motoru a na jaře vyjedu (-:
Bohužel jak to u veteránů bývá, i odborník se někdy splete a realita je jiná. Auto se odstrojilo, standardní rezavé místa a kapsy rezavé byly, vařilo se, rovnal se až se nakonec rozhodlo, že místo lehké kosmetiky by byl lepší celolak (-:
Tak jsem do toho zahučel jako každý kdo si myslí že bude mít krásnou, zdravou 240z za 400 tisíc.
Na začátku vypadala celkem slušně (-:
Trybtrip - 240Z (1973) automat
Re: 240Z/1973 automat
Zatím jsme tedy než auto odešlo do lakovny dělali
- výměnu podlahy u řidiče
- vyvaření obou předních blatníků a zadních kapes prahů
- srovnání a vyvaření levé očnice
- slícování nových evropských nárazníků a výroba nových konzol nárazníků
- galvaniku brzd
- odstrojení interiéru, skel, těsnění, klimatizace a topení
- novou palubní desku
- nové pěny a potahy sedadel
Teď jsme v lakovně.
- výměnu podlahy u řidiče
- vyvaření obou předních blatníků a zadních kapes prahů
- srovnání a vyvaření levé očnice
- slícování nových evropských nárazníků a výroba nových konzol nárazníků
- galvaniku brzd
- odstrojení interiéru, skel, těsnění, klimatizace a topení
- novou palubní desku
- nové pěny a potahy sedadel
Teď jsme v lakovně.
Re: 240Z/1973 automat
Zůstane automat , nebo se předělá na manuál?
Re: Trybtrip - 240Z (1973) automat
Všichni předělávají na manuál, ale pro mě ten automat není nic podřadného. Navíc jej žena bude lépe zvládat. Setinové rally se určitě lépe jezdí s automatem a sprinty nebo nedej bože drifty nechám mladším.
Na 300zx mám taky automat a těch 150-200 koní tě do sedadla při sešlápnutí plynu pěkně zarazí i s automatem (-:
Na 300zx mám taky automat a těch 150-200 koní tě do sedadla při sešlápnutí plynu pěkně zarazí i s automatem (-:
Tak jsme dostali epoxid a tmel.
Vypadá to na Bald Eagle Garage ? Zdá se ,že Jirkova spokojenost přinesla ovoce. Již se těším na další krásnou karoserii. Jinak ta 110 mne celkem zajímá,poněvadž řeším dilema,zdali ji na toho svého dát,či řešit jinou.
Jojo Jirkovy fotky mě přivedly do Eagle Bald Garáže a musím konstatovat plnou spokojenost. Jsou spolehliví a šikovní. Oranžová RED110 byla původní takže zůstávám u stejné barvy. Líbí se mi více než oranžová 918. Už se moc těším na výsledek ale pár týdnů si ještě počkám.